Het Team

Bij Rauwerda Advocaten werken we met een hecht team van ervaren medewerkers. Wij stellen ons graag aan u voor.

MARIJE RAUWERDA

Als geboren en getogen Leeuwarder was de keuze na afronding van mijn rechtenstudie in 1999 snel gemaakt: ik ging in Leeuwarden op zoek naar een baan. Al snel kwam ik terecht bij een middelgroot advocatenkantoor, waar ik de eerste jaren van mijn loopbaan met veel plezier heb gewerkt. Hier heb ik me het boeiende vak van advocaat eigen kunnen maken. In 2007 besloot ik voor mijzelf te beginnen. Als dochter van een ondernemersgezin en bekende familie in Leeuwarden, was dat een logische vervolgstap.

In de loop van de jaren heb ik mij gespecialiseerd in het familierecht, jeugdrecht en (jeugd)strafrecht. Ook sta ik minderjarige kinderen bij als bijzonder curator en psychiatrische patiënten die gedwongen worden opgenomen. In deze rechtsgebieden kan ik mijn persoonlijke kwaliteiten het beste kwijt. Ik heb een luisterend oor en met een betrokken, deskundige en doortastende aanpak sta ik mijn cliënten graag bij in deze voor hen soms moeilijke periode.

“Ik gun het mijn cliënten om in goede harmonie – vaak buiten de rechtbank om – tot afspraken te komen en zet mij daar volledig voor in.”

Inmiddels werk ik een groot aantal jaren met veel plezier in de advocatuur. Ik prijs mij gelukkig om nog steeds in mijn geboortestad aan het werk te morgen te zijn.

Ook buiten de advocatuur, draag ik graag mijn steentje bij aan de samenleving. Naast diverse bestuursfuncties vind ik het ook ontzettend leuk om mee te denken en te werken aan het organiseren van mooie projecten in onze stad. Ik haal daar persoonlijk ontzettend veel voldoening uit.

Mijn omgeving noemt mij een ‘bezige bij’, of beter gezegd ‘een druk baasje’. Dat klopt wel, maar ik kan ook erg genieten van mijn vrije tijd, samen met mijn gezin, familie en vrienden. Ik ben daarnaast graag in de natuur. Ik ben altijd in voor een heerlijke wandeling of een tocht op het water. In de winter sta ik graag op de ski’s. Ook geniet ik van het maken van mooie gerechten in de keuken. Stuk voor stuk ingrediënten die bijdragen aan mijn levensmotto: “Geniet van alle mooie dingen in het leven”.

JEANNOU MIEDEMA

In 2005 ben ik mijn loopbaan gestart als secretaresse op een groot notariskantoor, waar ik een aantal jaar met plezier heb gewerkt. Al snel ging het kriebelen en begon mijn zoektocht naar een baan met meer verdieping. Die vond ik in 2007 in de advocatuur als juridisch secretaresse.

Als juridisch secretaresse bij Rauwerda Advocaten ben ik de rechterhand van de advocaten op ons kantoor. Geen dag is hetzelfde. Door ons kleine team zijn de lijntjes kort en de werkzaamheden veelzijdig. Daarnaast ben ik inhoudelijk het aanspreekpunt voor cliënten. Het is daarom erg belangrijk dat ik op de hoogte ben van procedures en vervolgstappen.

Of ik nu op mijn plek zit? Zeker weten! We hebben een ontzettend leuk en hecht team. Door de grote onderlinge betrokkenheid is het prettig samenwerken. Bij Rauwerda Advocaten vind ik de uitdaging die ik nodig heb, net als de nuchtere kijk en de gezellige sfeer.

Ik zou mezelf omschrijven als een energieke levensgenieter. In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met mijn duurzame bedrijfje in kleding. Een uit de hand gelopen hobby, waarin ik al mijn creativiteit kwijt kan. Daarnaast vind ik het heerlijk om er met mijn gezin op uit te trekken, andere culturen op te snuiven of te kamperen in eigen land. Mooie herinneringen verzamelen, dat is wat ik belangrijk vind.

ANNELOES VAN DER WELLE

In 2016 heb ik gedurende de stage voor mijn HBO Rechtenstudie kennisgemaakt met de advocatuur en de familierechtpraktijk van Marije Rauwerda. Dit beviel zo goed dat ik na de afronding van mijn studie aan de aan de slag ben gegaan als juridisch medewerker, en daarnaast Rechten aan de universiteit ben gaan studeren.

Gedurende mijn loopbaan heb ik ontdekt dat mijn bijzondere belangstelling ligt bij het familierecht. Een rechtsgebied dat vraagt om persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Iets dat erg goed bij mij past. Een luisterend oor bieden en mensen met aandacht ondersteunen in een lastige situatie in hun leven, dat is waar ik voor sta.

Eind 2020 heb ik mijn Rechtenstudie aan de universiteit afgerond en inmiddels ben ik met veel toewijding aan de slag als advocaat bij Rauwerda Advocaten. Elke dag ga ik met veel plezier naar kantoor. Met ons kleine, maar hechte team staan wij klaar voor al onze cliënten. Mijn collega’s en ik voelen ons hier erg thuis en dit vertrouwde gevoel willen wij ook graag aan onze cliënten overbrengen.

In het dagelijks leven zit ik niet graag stil. Naast mijn werkzaamheden binnen de advocatuur ben ik regelmatig te vinden bij het bouwbedrijf van mijn vader. Ook hier steek ik graag mijn handen uit de mouwen.

ANNA DE RUITER

Na verschillende banen als secretaresse kwam ik uiteindelijk terecht in de advocatuur. Hier zat ik meteen op mijn plek. Niet alleen het secretariële werk, maar ook de inhoudelijke kant van dit werk en het gevoel iets wezenlijks voor andere mensen te kunnen betekenen, voelt voor mij erg goed. Na een lange tijd met veel plezier op een groot advocatenkantoor in Leeuwarden te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe start.

Toen er een vacature kwam bij Rauwerda Advocaten was de keuze snel gemaakt. Een kleiner advocatenkantoor betekent meer persoonlijk contact met de cliënten en een uitgebreider takenpakket. Dat maakt het werk voor mij nog interessanter. De persoonlijke benadering bij Rauwerda Advocaten en het gevoel een wezenlijk onderdeel te zijn van een hecht team, maken deze baan voor mij zo bijzonder.
In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk buiten. Ik maak graag lange wandelingen of verken Friesland op de racefiets, maar houd ook erg van werken in onze tuin. Daarnaast is mijn grote passie flamencodansen. Hierin kan ik echt alles van mezelf kwijt.